rapala-x-rap-peto

Rapala X-Rap Peto – najbolji vobler za štuku

Rapala je pre dve godine, u ovo vreme, izbacila specijalno dizajniran, hibridni vobler, za pecanje štuke! To je bila ljubav na prvi pogled. Realisitičan izgled, u jesenjim bojama, ne može da prođe nezapaženo. Ni kod ribolovaca, a ni kod štuka! Međutim, ono što mi je posebno privuklo pažnju je inovativni hibridni model voblera, koji donosi najbolje iz oba sveta! Rep varalice je napravljen od mekog materijala koji gotovo da leprša, a prednji deo, od čvrstog materijala, za savršeno vođenje kroz vodu.

Uprkos svojoj mladosti, ova varalica je već stekla reputaciju kao najbolja na svetu za lov štuke!

Rapala Peto - zver!

Da, Peto na finskom jeziku znači zver, a po svemu sudeći, ovaj naziv je zaslužen. Rapala Peto je veoma svestrana varalica koja se može bacati tokom cele godine. Odličan je izbor tokom ranog proleća, ali daje odlične rezultate i u kasnu jesen, kada je neophodno što sporije kretanje varalice.

A u letnjem periodu?

Leti će vam se ova varalica naručito dopasti. Ukoliko krenete da je “agresivnije” vodite, napraviće dovoljnu količinu buke koja će aktivirati i site štuke.

Posebnu pažnju su ovaj put, dizjneri Rapale, posvetili izgledu i bojama. Rapala Peto dolazi u čak 19 uskusnih varijacija!

Koje su još karakteristike ovog moćnog voblera?

Prvenstveno bih želeo da istaknem, da Rapala Peto dolazi sa rezervnim repom koji se veoma lako može zameniti. I ako je rep napravljen veoma kvalitetno, svi znamo koliko štuka može jako udariti, pa ukoliko se desi da dođe do oštećenja, uz samo par sekundi za zamenu repa, možete vratiti ovu varalicu u vodu.

Sistem kačenja repa je veoma dobro rešen. Na narebranoj inox pločici, nalazi se 6 zubiča koji drže rep – praktično deluje da je ne moguće da spadne!

Rapala X-Rap Peto - dve različte dimenzije!

Rapala Peto pripada nešto “većim” voblerima i proizvodi se u dve dimenzije 14cm dužine i težine 39 grama i 20cm dužine i težine 83 grama! Jasno je da sa ovim dimenzijama možete gađati i kapitalne primerke!

Evo i nekoliko saveta, čuvenog varaličara , Jonatan Nellfors-a iz Rapala tima:

“Agresivnije i brže vodite ovu varalicu tokom leta i u plićim vodama! Kada prelazite preko područija bogata vegetacijom, pustite vobler u lagano propadanje, pa ga nakon nekoliko sekundi, povucite napred. Ukoliko je tu, štuka neće moći da ostane mirna i udariće!”

Za kraj, pogledajte kratak video gde se vidi rad i performasne ove moćne varalice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *