Silikonske varalice – Top šest sistema džigovanje!

Postoji dosta sistemaa za slikonske varalice koji su prilagođeni raznim tehnikama varaličarenja, terenima i na kraju grabljivicama.

Karolina, texas ili drop shot su samo neki od popularnih sistema da naoružate svoje varalice.

Klasični Jig sistem

Ovo je najednostavniji i najpopularniji sistem za sve tipove silikonskih (gumenih ili mekih) varalica.

Kao kod svakog sistema, i kod Jig glave, bitni su detalji. Dovoljno je malo da pogrešite i vaša varalice će odmah izgledati manje privlačno pod vodom.

Kod postavljanja Jig glave, rep mora biti usmeren na dole a udica okrenuta na gore, na ovaj način varalica najbolje imitira sitnu ribu koja se hrani po dnu reke.

Texas sistem za što manje kačenja!

Ovo je idelan sistem za istraživanje terena bez bojaznosti kačenja i kidanja. Udica je uvučena u gumu mamca pa bez problema može prelaziti preko kamenja, sprudova, panjeva i slično.

Za texas sistem potrebna je brza konra da bi zakačili ribu, jer je udica skrivena.

Kao otežanje možete koristiti obično okruglo olovo ali je naša preporuka Bullet glava koja može biti fiksirana uz pomoć zaustavne gumice ili je pustiti da slobodno klizi na struni, što je naša preporuka jer tada varalica lagano tone kroz vodu i izgleda kao veoma lak plen!

Karolina sistem

Karolina sistem je zapravo veoma sličan Texas sistemu jedina razlika je što je olovo fiksirano nekoliko desetina centimetara od varalice i nema mogućnost da klizi gore dole kao kod Texas sistema.

Opet je akcenat na nesmetanom i laganom radu varalice koja se uz pomoć virble dodatno okreće. Ovaj sistem je idealna za zimske periode kada su grabljivice na dnu i traže lak plen.

Weightless sistem

Weightless (stara srpska reč) je sistem bez dodatnog otežanja i može dati fenomenalne rezultate na plićim vodama kada je miran dan i bez vetra.

Način na koji varalica radi sa ovim sistemom je veoma prirodan, blage vibracije i slobodno propadanje kroz mirnu vodu aktiviraće i najtvrdoglaviju ribu!

Weightless sistem se najbolje pokazao za lov bandara kada je lenj i slabo grize!

WACKY sistem za gumenu glistu

Ovo je veoma jednostavn sistem koji se koristi sa mekanim silikonskim glistama. Sve što je potrebno je da silikonsku glistu navučete kroz udicu na sredini.

Kada ubacite u vodu, krajevi gliste počinju da osciliraju gore-dole i opnašau prirodnu hranu.

Drop shot sistem

Drop shot tehnika se koristi za prirodno predstavljanje mamc u blizini dna. U poslednjih nekoliko godina je postala veoma popularna kod nas.

U čemu je razlika?

Olovo pada na dno a mamac ostaje 30-50cm iznad i na taj način postaje meta svih grabljivica koje su blizu dna ili u prolazu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *